Äntligen dags för plastutställningar - men är det så smart?

Uncategorized Oct 23, 2021

Så var det dags att gå på plastutställning igen. Äntligen, säger säkert många. Som exempel kan nämnas tillverkare av kringutrustning för extrudering och formsprutning som har fått vänta länge på att visa upp sina produkter för potentiella köpare. Här ges möjlighet att se vad som pågår inom branschen och man får möjlighet att uppgradera sig. Skolungdomar letar efter gratispennor. Ja, allt är som det brukar vara på en utställning men är tidpunkten rätt vald med tanke på Covid-19?

Vi måste tänka på att vi befinner oss mitt i en pandemi. En pandemi som alltså inte är över. Jag tror att många fullvaccinerade börjar känna sig säkra över att inte bli smittade i och med att man fått två vaccindoser. Problemet är att man inte är fullvaccinerad.

I Israel ger man en...

Continue Reading...

Upponervända världen

Uncategorized Jul 22, 2021

Det fanns en tid när experter var uppskattade för sin kompetens. Så verkar inte längre vara fallet. Kanske har det inte gått så långt att man anlitar en rörmokare när man behöver installera ett nytt värmeelement men man börjar fundera. Är man nämligen plastexpert skall man numera inte uttala sig då man bara anses försvara sakernas tillstånd och antingen bara är ute för att behålla sitt nuvarande jobb eller få ett nytt uppdrag som konsult.

Att bli reducerad till en partsinlaga av någon med bättre vetande som inte har någon som helst utbildning i ämnet men som har sin fulla rätt att uttala sig är minst sagt både märkligt och obehagligt. Motargument accepteras inte och dessutom förväntas man hålla tyst. Men det stannar inte där. Sakliga argument från experter tas inte på allvar och när en...

Continue Reading...

Att linda in i bomull

Uncategorized May 06, 2021

Människors inställning till plast är märklig då man anser att plast skall förbjudas trots alla dess goda egenskaper. Är det därför man kastar plastskräp runt omkring sig för att få till ett förbud?

Sedan får man vara lite ödmjuk för det kan inte vara lätt att vara konsument när massmedia och även så kallade forskare kablar ut felaktiga fakta. Ett exempel; om nuvarande utveckling fortsätter kommer haven att innehålla lika mycket fisk som plast år 2050.

Senare forskning har visat att en majoritet av de mikrofibrer som forskare klassat som plast i haven kan i själva verket vara bomull. Endast 6 - 12 procent består av plast. Dessutom bör det påpekas att vi vet mycket lite om hur naturfibrerna påverkar havsmiljön. Det kan vara en större miljöbov än vi anar.

Att bomullsodling påverkar livet på land vet vi dock....

Continue Reading...